Betjening af Fasine

Skrevet af Liselotte Müller Larsen.

Marts 2005

Før start udføres følgende

Vigtigt: Inden motoren startes skal man sikre sig, at der ikke flyder tovværk i vandet, da det uvægerligt vil blive suget ind i propellen.

Læns båden

Båden er tømt når pumpen begynder at suge luft. Håndtag til lænsepumpen hænger over døren i kahytten.

Pejle Brændstof

Der er normalt brændstof på Fasines tank, men hvis du vil være sikker, så skru låget til brændstofpåfyldningen af , det sidder på agterdækket over tanken. Der er en pejlepind i agterrummet. Der skal kunne pejles mindst 5cm diesel i tanken. Er der mindre, så må du fylde diesel på. Brug den grønne 5 liter dunk. Den er enten i agterrummet eller i en af kistebænkene i kahytten. Dieselolie hentes på en tankstation. Regningen refunderes hos kassereren.

Smøreolie ved koldstart.

Tag låget af motoren. Tag oliekanden i agterrummet og pump et enkelt "sprøjt" olie i cylinderen gennem røret i midten af smørekoppen på motortoppen ved hjælp af smørekanden i agterrummet. (Dette er kun nødvendigt ved start af kold motor.)

Koldstart

1. Koblingshåndtaget (det nederste) sættes i agterste stilling, så skruen er koblet fra.
  2. Gasreguleringshåndtaget (det lille) sættes på max ydelse. (nederste stilling)
  3. Dekompressionshåndtaget ( på toppen af selve motoren) sættes langskibs.
  4. Drej nøglen så elstarteren aktiveres og lad motoren køre et par omgange.
  5. Dekompressionshåndtaget drejes derefter tværskibs.
  6. Når motoren går i gang reguleres gassen ned til lidt over tomgang, indtil motoren er varm (ca. 40°c).
  7. Kontroller at der kommer kølevand ud sammen med udstødningsgassen.
  8. Sæt låget på motoren.

Stop for motoren

1. Tag låget af motoren.
  2. Sæt dekompressionshåndtaget langsskibs. (Hvis der er behov for at starte motoren igen, kan dekompressionshåndtaget drejes til tværskibs.)
  3. Læg låget på motoren.

Efter brug af Fasine

1. Presenningen monteres.
  2. Hæng nøgler på plads.

Kontakt Poul 44 48 59 05 ved havari, fejl og mangler.

Lør Dec 16 @13:30 -
Julefrokost