Generelt om Farum Sejlklub

Publiceringsdato .

Hvorfor blive medlem?

Der er mange gode grunde til at melde sig ind i Farum Sejlklub:

  • Du kan lære at sejle
  • Du kan deltage i kap- og tursejladser
  • Du kan som medlem låne sejlklubbens mange både
  • Du kan deltage i sejlklubbens sociale liv og få nye venner

Du kan lære at sejle

Gennem tusinde år har det været nødvendigt og vigtigt for danskere at kunne sejle mellem de mange øer og færdes sikkert på havet. Dette kan du lære i Farum Sejlklub.

Ungdommen

tn cstartBørn og unge lærer at håndtere sejl, vind og vand i optimistjoller under kyndig ledelse af ungdomslederen samt en håndfuld unge og erfarne hjælpetrænere. I klubben er der undervisning om vinteren, og teorien omsættes til praksis i optimistjollerne om foråret.

Vi lægger vægt på at den første introduktion til sejlads skal være sikker og tryg - alle har svømmeprøve og bærer svømmevest - og klubbens motorhjælpebåde sejler med ud på vandet og er parat til hurtig assistance. Klubben har flere gummibåde, som er særligt velegnede til at gå helt tæt på optimistjoller, og man kan hurtigt hjælpes over i gummibåden, hvis der skulle opstå behov herfor.

Når du "vokser" ud af optimistjollen, har klubben bl.a. de spændende Tera joller, Zoom 8 joller begge enmandskapsejladsjoller samt Feva jolle, 405 og 29'er tomandskapsejladsjoller eller Ynglinge (kølbåde for 3 mand), som du kan fortsætte i.

Sejlerskole for de voksne

P1000046_edited-1For de voksne har klubben etableret en praktisk sejlerskole for begyndere. Den praktiske sejlerundervisning foregår i Yngling, som er en stabil sejlbåd med køl og plads til 2 elever samt instruktør. Eleverne lærer at sætte sejl, gå fra/til bro, håndtering af sejl og ror, mand over-bord-manøvre, og undervisningen afsluttes med en prøve. Undervisningen foregår hele sommeren.

Om vinteren afholder sejlklubben almindeligvis en foredragsrække om relevante emner inden for kap- og tursejlads.

Du kan deltage i tur- og kapsejladser

For optimisterne (børn) er der træningssejladser de tre første dage i ugen., samt match hver torsdag. Men herudover tilbydes mange arrangementer: sejlerlejr, stævner og hyggeture.

For seniorer i kølbåde og kapsejladsjoller er der den ugentlige match hver torsdag samt andre arrangementer: Klubmesterskab, Furesømesterskab og andre åbne stævner hvor der kommer gæster fra ind- og udland.

Sejlklubben har en af Danmarks største flåder af Wayfarer-kapsejladsjoller, og denne aktive gruppe af kapsejlere giver klubben en særlig dynamik. De største felter af private både er Stor-Triss og andre kølbåde og for joller er det Wayfarer.

Du kan låne sejlklubbens mange både

Mange er slet ikke klar over, at man ikke behøver at eje en båd for at være medlem af Farum Sejlklub. Klubben ejer 40 sejljoller og 9 kølbåde (Yngling), som stilles gratis til rådighed for medlemmerne - blot man er sejlkyndig. Klubben ejer mange optimistjoller, Tera joller, Zoom 8, Feva jolle, 405-joller, Laser og 29'er alt sammen til ungdomsarbejdet, samt 9 Ynglinge kølbåde som primært bruges af seniorer til kkapsejlads og af sejlerskolen til undervisningsbåd.

Naturoplevelser

3159913490_9433b4c890_bFarum Sejlklub ligger i de bedst tænkelige omgivelser ved den naturskønne Furesø. Der er mange smukke områder ved Furesøen, f.eks. er det en stor oplevelse at ankre op i Lillekalv og nyde naturen, fuglene og stilheden der. Furesøen er en af vore større søer og ligger 22 meter over havets overflade, og der er derfor ofte vind og kastevinde på søen, så man får en spændende tursejlads.

De unge lærer at færdes på søen og at nyde naturen. De har mulighed for sammen med andre unge at nyde en stor del af deres fritid med tur- og kapsejlads.

Sejlklubbens sociale liv

Sejlklubben afholder en del fester med underholdning med levende musik ved klubbens medlemmer.

Efter torsdagsmatcherne er der tid til en vand eller en pilsner, medens kapsejladsen diskuteres. Mange venskaber knyttes, når man mødes i forbindelse med fritidsaktiviter og en fælles interesse for at sejle.

Om sommeren slikker medlemmerne solskin i kølbådene, medens verdenssituationen vendes. De venskabelige relationer mellem medlemmerne og interessen for sejlads og naturoplevelser er et væsentligt element for medlemmerne i Farum Sejlklub.

Blandingen af konkurrence og ikke-konkurrenceprægede aktiviteter er en af sejlklubbens stærke sider. Det giver mulighed for, at sejlsporten bliver en livslang idræt og fritidsfornøjelse fuld af gode oplevelser. Farum Sejlklub er derfor meget mere end sport - sejlklubben danner rammen om et sundt miljø for unge og ældre, samt fritidsfornøjelser og konkurrencer for alle i familien og på alle planer.

Medlemmerne orienteres gennem " Klubnyt", et medlemsblad der udkommer 5 gange om året. Desuden er der masser af informationer her på hjemmesiden.

Vil du gerne være med?

Vil du være medlem, kan du klikke her og følge vejledning, eller du kan kontakte klubsekretæren.

Velkommen i Farum Sejlklub.